Nové Fractional Bonds na Mintosu od společnosti iCotton

S potěšením oznamujeme, že jsme na Mintosu uvedli nové Fractional Bonds! Jedná se o naši první nabídku dluhopisů od iCotton, výrobní společnosti exportující produkty do celé Evropy, která působí již od roku 2011. Za prvních 9 měsíců roku 2023 dosáhla skupina iCotton Group tržeb více než 50 milionů € a EBITDA téměř 8 milionů €.

Společnost iCotton vydá soukromé prioritní zajištěné dluhopisy v hodnotě 20 milionů € se splatností 3,5 roku a balonovou strukturou splácení, kdy je vypůjčená jistina splacena k datu splatnosti. Roční kuponová sazba této emise činí 6 % + 3M EURIBOR (9,975 % za první zúčtovací období) a kupon je vyplácen čtvrtletně. Fractional Bonds společnosti iCotton na Mintosu jsou navázány na původní emisi dluhopisů a mají stejnou splatnost a úrok.

Nabídka těchto Fractional Bonds je omezená. Investice do Fractional Bonds od společnosti iCotton na Mintosu jsou dostupné jen do 15. prosince.

Nabídka v režimu private placement

Nabídka dluhopisů v režimu private placement je jedinečnou příležitostí pro investory na Mintosu, jelikož investice v tomto režimu jsou obvykle přístupné pouze pro individuální investory, kteří jsou schopni investovat stovky tisíc eur. Dluhopisy společnosti iCotton jsou výhradně dostupné pouze na Mintosu ve formě Fractional Bonds, a to již od 50 €. Jedná se o naši první nabídku Fractional Bonds spojenou s významnou výrobní společností. Tato nabídka umožňuje investorům dále diverzifikovat portfolio, neboť společnost iCotton představuje pro investory na Mintosu zcela nové odvětví.

iCotton: udržitelná výrobní společnost

Společnost iCotton byla založena v Lotyšsku v roce 2011 a je součástí skupiny společností iCotton Group. iCotton Group vyrábí hygienické a kosmetické výrobky a je předním výrobcem hygienických potřeb v Polsku a pobaltských zemích, přičemž v rámci své značky klade důraz na udržitelnost. V roce 2023 společnost iCotton upevnila svůj závazek k udržitelnosti a zajistila, že 100 % její spotřebované energie je vyráběno z obnovitelných zdrojů.

Podrobnosti o dluhopisech iCotton

Nejdůležitější vlastnosti dluhopisů:

  • Kuponová sazba a četnost výplaty kuponů: Dluhopis s vysokým výnosem nabízí kuponovou sazbu ve výši 6 % + 3M EURIBOR (9,975 % za první zúčtovací období) se čtvrtletními splátkami. Datum splatnosti je stanoveno na 3,5 roku.
  • Podrobnosti o soukromé nabídce: Společnost iCotton nabízí až 20 milionů € v prioritních zajištěných dluhopisech, které jsou nabízeny pouze investorům na Mintosu jako Fractional Bonds a nejsou veřejně dostupné na otevřeném trhu.
  • Investoři, kteří chtějí předčasně vyplatit peníze, tak mohou učinit na Sekundárním trhu Mintos.

Zajištění dluhopisu iCotton, na který jsou navázány Fractional Bonds od iCotton na Mintosu, se skládá z následujících položek: hypotéka na nemovitosti v Polsku a Lotyšsku, komerční zástava na dlouhodobý majetek v Polsku a Lotyšsku, komerční zástava na ochranné známky a komerční zástava na akcie společnosti SIA iCotton.1 Společnost iCotton má rovněž korporátní garanci od své dceřiné společnosti Harper Hygienics S.A. (Polsko).

O skupině iCotton Group

Skupina iCotton Group byla založena v roce 2011 a je mezinárodním výrobcem specializujícím se na bavlněné výrobky a osobní hygienické potřeby. V průběhu let společnost rozšířila svůj sortiment výrobků, do kterého patří vatové tampony, vatové tyčinky, absorpční podložky, vlhčené ubrousky a hygienické vložky. V roce 2017 společnost získala většinový podíl ve společnosti Harper Hygienics SA, polském výrobci kótovaném na varšavské burze. Domácí trhy společnosti, Polsko a Pobaltí, se na tržbách v roce 2022 podílejí 45 %, zatímco vývoz do Evropské unie a dalších 40 zemí tvoří zbývajících 55 %. Společnost iCotton v roce 2023 expandovala do Severní Ameriky akvizicí společnosti Hempress Hygienics Inc. se sídlem v USA, která se specializuje na technologii konopných vláken a udržitelné dámské hygienické potřeby. Aby aktivně snižovala svou uhlíkovou stopu, používá společnost iCotton recyklovatelné obaly a investuje do účinných zařízení a energeticky úsporných technologií. Mezi klíčové značky společnosti iCotton patří Cleanic, Kindii a Presto, které jsou distribuovány v maloobchodních prodejnách Rossmann, Drogas, Rimi, Tesco, Lidl a dalších.

Chcete se dozvědět více o Fractional Bonds? Pokud je pro Vás svět dluhopisů něco nového a chcete blíže porozumět jejich fungování, připravili jsme pro Vás materiály, které Vám pomohou se zorientovat a činit informovaná investiční rozhodnutí.

Máte dotazy ohledně Fractional Bonds na Mintosu? O své dotazy a připomínky se můžete podělit ve speciálním vlákně na Mintos Community.

1 Zástavy prvního stupně v Lotyšsku, zástavy prvního stupně v Polsku (částečně pari passu sdílené s Altum AIF)

Sdílet:

Chcete se podělit o svůj názor?

Pište své nápady, pokládejte dotazy a diskutujte s jinými investory na našem diskuzním fóru Mintos Community.

community-banner